Domain keresése:
REGISZTRÁCIÓ | LETÖLTÉS | CONCEPTONLINE | HUNREG FŐOLDAL


Szolgáltatás ismertető

A Hungarian Registry (HunReg) fő profilja a domainregisztráció, valamint néhány, a regisztrációhoz kötődő egyéb szolgáltatás nyújtása. A HunReg elsősorban online megrendelhető és kezelhető szolgáltatásokkal foglalkozik: a fő hangsúlyt arra fekteti, hogy összes szolgáltatását egy internetes böngészőn keresztül el lehessen érni, tehát személyes megjelenés, telefonálgatás, postai levelezgetés nélkül is ki tudja szolgálni ügyfeleit. A továbbiakban leírtak - hacsak erre külön nem hivatkozunk, vagy a kontextusból az ki nem derül - mindig com/net/org végződések regisztrációjára vonatkoznak.

További információk: Részletes magyarázat - FAQ


Domainregisztráció


I. A szolgáltatás
A HunReg nagyrészt általánosan használható domainvégződéseket (ún. "gTLD"-ket) regisztrációjával foglalkozik: így például a com/net/org nevekkel. Nem regisztrátor azonban: ügyfeleinek nem neveket ad el, hanem olyan "közvetítő" szolgáltatást nyújt, melynek során a regisztrációt a nemzetközileg megbízott regisztrációs szervezetekhez juttatja el közvetlen Internetes csatoláson keresztül, valamint az ezzel összefüggő adminisztrációt intézi, a szükséges technikai és pénzügyi háttért nyújtja. A HunReg által nyújtott regisztrációs szolgáltatás - továbbiakban regisztráció - összhangban van a nemzetközi gyakorlatban ismert hasonló szolgáltatásokkal. A HunReg tehát az angol-amerikai terminológia szerint RSP (Registration Service Provider - Regisztráció Szolgáltató), vagy általánosabban SISP (Secondary Internet Service Provider - Másodlagos Internet Szolgáltatás Nyújtó). Az ügyfelek szemszögéből ez a következőt jelenti:

 • A regisztrációs folyamat során az ügyfél által választott, még nem regisztrált név lefoglalásra kerül. Ez olyan, mintha az ügyfél a nevet megvenné - valójában azonban csak "tartós bérletről" van szó, hiszen a nevek regisztrációját évente meg kell újítani. A név megvásárlóját regisztráló-nak nevezzük.

 • Hacsak törvény, bírósági végzés illetve az üzleti szabályzat nem rendelkezik másképp, a regisztrált domain mindaddig kizárólagosan a regisztrálóé - ő használhatja, eldahatja, stb. - míg annak éves költségét (ún. megújítás) fizeti.

 • A domainhez tartozó tulajdonjogi és kapcsolattartási adatok (ún. "WHOIS" információ) valamint a technikai adatok (ún. "DNS" szerverek hozzárendelése) megváltoztatására bármikor mód van a HunReg által nyújtott felületen.

 • A fentiek mellett a HunReg egyéb, jellemzően ún. hosting szolgáltatásokat is nyújt, ezek azonban nem tartoznak hozzá automatikusan a regisztrációkhoz.
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét a 4-es pontra: egy domain név lefoglalása tehát NEM jelenti azt, hogy a domainnév böngészőbe történő beütése esetén a regisztráló által kiválasztott weboldal megjelenítésre is kerül! A regisztráció csupán a névhez való jogot rögzíti. Részletes ismertető itt található, kérjük olvassa el!


A különféle domainvégződésekre, vagyis TLD-kre különböző szabályozások vonatkoznak. A HunReg-en csak azok regisztrálhatnak, akik ezeket a szabályozásokat elolvassák és azokat magukra kötelezőnek ismerik el. Ezzel kapcsolatban lásd még az üzleti szabályzat oldalt.


II. Árak, szolgáltatások

SZOLGÁLTATÁS DÍJ MEGJEGYZÉS
Domain regisztráció COM, NET, ORG 6.000 Ft+ÁFA/év
Domain regisztráció BIZ, INFO 6.000 Ft+ÁFA/év Minimum 2 évre regisztrálható!
Domain regisztráció CC, TV 12.000 Ft+ÁFA/évA HunReg Hosting rendszer által számolt napi árak


Hosting felhasználók
Az egy felhasználó után fizetendő összeget a felhasználó által foglalt tárterület határozza meg. A tárterületfoglalás fő összetevői alapvetően:
 • a szerveren tárolt emailek (postafiók)
 • a szerveren tárolt web-tartalom (hosting)
 • addicionális területek (pl. log file-ok)
A rendszer naponta egy alkalommal ellenőrzi az adott időpontban pillanatnyilag foglalt tárterületet, és a foglalt Mbyte-ok számát a Mbyte-onként fizetendő napi felárral szorozza. A fizetendő felár így nem a napi összforgalomra értendő, hanem naponta, az esti órákban pillanatnyilag foglalt Mbyte-okra!
TárterületfoglalásNapi nettó ár (Ft)
0k fölött 16 + 0.0 / Mbyte
20k fölött 27 + 0.0 / Mbyte
200k fölött 30 + 0.0 / Mbyte
1000k fölött 34 + 1.5 / Mbyte
50000k fölött 110 + 1.0 / Mbyte

MySQL felhasználók
Az egy MySQL felhasználó után fizetendő összeget a felhasználó által foglalt adatbáyis tárterület határozza meg.
TárterületfoglalásNapi nettó ár (Ft)
0k fölött 26 + 0.0 / Mbyte
1000k fölött 26 + 3.0 / Mbyte

DNS szolgáltatások
SzolgáltatásNapi nettó ár (Ft)
DNS 100 db. virtualhost alatt 20

Virtual hosting extra szolgáltatások
SzolgáltatásNapi nettó ár (Ft)
PHP 100 db. virtualhost alatt 26
ASP 100 db. virtualhost alatt26
CGI 1000 db. virtualhost alatt 13

Emailek fogadása egy domainre
Darabonként fizetendő; enélkül levelezni nem lehet; a DNS szolgáltatás árát nem tartalmazza!
Az aliasok (e-mail címek) száma nincs korlátozva. Létrehozásuk és használatuk ingyenes!
Domainek számaNapi nettó ár (Ft/db)
1000 db. alatt 8

Virtuális hosting (domain-tárterület összerendelése)
Darabonként fizetendő; a DNS szolgáltatás árát nem tartalmazza!
Domainek számaNapi nettó ár (Ft/db)
1000 db. alatt 13III. A folyamat (regisztráció a HunReg-en)

A HunReg-en történő regisztráció folyamata igen egyszerű: Önnek mindössze a HunReg főoldaláról (DOMAIN menü) indulva a a "domain regisztráció" oldalakon keresztül követnie kell az útmutatást. Ha bárhol elakad, további információhoz a "segítség" oldalakon juthat!

IV. Ékezetes domainnevek

A root registry operátora a VeriSign nemrégiben vezette be a regionális karaktereket is tartalmazó domainnevek regisztrációját. Ennek során vált lehetővé, hogy egy "pénz.com" vagy "sör.net" nevet minden további nélkül be lehessen regisztrálni.
A HunReg ennek szellemében ügyfeleinek felkínálja az ékezetes domainek regisztrációját. Ezekről a nevekről a következőket kell tudni:
 • Az ékezetes nevek az ún. RACE kódolás segítségével alakíthatók át hagyományos ASCII kóddá. Ez azt jelenti, hogy minden egyes ékezetes (arab, kínai, stb.) domainnév átkonvertálódik egy nem-ékezetes domainnévvé. Például a pénz.com domain kódolt változata bq--abyos3t2.com
 • A RACE kódolás teljes ASCII leképzése miatt a rendszer elméletileg kompatibilis az eddigi domainrendszerrel. A konverziót azonban a böngészők többsége még nem képes elvégezni, így ezeknek a neveknek a feloldása (a folyamat, melynek során a böngésző megtalálja a domainhez kapcsolódó oldalakat) még nem működik automatikusan minden esetben.
Részletes leírás az ékezetes domainekről


Domain transzferI. Mi az átmozgatás, vagyis a "domain transzfer"?

Amennyiben Ön domainját nem nálunk, hanem valamelyik másik regisztrátornál (igen nagy valószínuséggel a Network Solutions-nél, amit sokan mint InterNIC ismertek) regisztrálta, és a regisztrációs periódus (tipikusan 2 év) már lejáratához közeleg, tehát a regisztráció megújítandó - nos, ez esetben ajánljuk az átmozgatást.
Az átmozgatás úgy muködik, mintha Ön "újraregisztrálná" a domaint. Vagyis: a domain hirtelen mint új regisztráció jelenik meg, de már a mi rendszerünkben. A dolog nem jár semmilyen veszéllyel, ugyanis ténylegesen nem szűnik meg az eredeti domain a kiinduló regisztrátornál, egyszerűen csak átkerül a mi fennhatóságunk alá. Az átregisztrálás mindig egy év regisztrációval (és ezáltal a - kedvezményes - regiszrációs díj megfizetésével) is együtt jár!

II. Hogyan történik?

A transzfer naygjából úgy indul, mintha Ön egy új domaint regisztrálna, de itt nem azt kell ellenőrizni, hogy a domain nincs-e foglalva, hanem az ellenkezőjét: csak már regisztrált domain mozghatható át a HunReg-re A transzfer megkérése után a régi regisztrátor egy emailt küld a domain registzrációjakor megadott adminisztrációval megbízott szermély email címére (admin contact). Ebben a levélben kéri, hogy a regisztráló járuljon hozzá a domain átmozgatásához. Amennyiben ez megtörténik, a domain átkerül a HunReg-hez.

III. Problémák

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy transzfer meghiúsul. Ennek négy oka lehet:
 • A regisztráló nem járul hozzá a transzferhez, mert például nem olvassa el a hozzájárulást kérő emailt, vagy mert azóta megszűnt az az email címe.
 • A domain regisztrációs periódusa már lejárt, így nemfizetés miatt "on hold"-ra került a domain, amikor is már nem mozgatható át máshova.
 • A transzfert kérő emailra nem válaszol időben a tulajdonos.
 • A regisztrátor nem járul hozzá a domainek átmozgatásához.
A fentiek miatt kérjük ne hagyja az utolsó pillanatokra a domain átmozgatását!!

IV. Árak

Jelenleg a transzfer ára com/net/org/biz/info nevek esetén 6000Ft + ÁFA (7500Ft). Átmozgatásnál csak egy évre újítódik meg a domain regisztrációja: ha hosszabb megújítást szeretne, akkor a domain megújítása résznél leírtak szerint kell eljárnia.


Domain megújítása


Bizonyos domainneveknél - tulajdonképpen szinte mindegyiknél - a regisztrációs díj nem egyszeri, hanem évenként fizetendő. Ez a domain megújítás (renewal).

Domain megújítást bármikor lehet kérni: ilyenkor a domain lejárati éve a kért évek számának megfelelően meghosszabbítódik. Mindig kell kérni a megújítást amikor közeleg a domain lejáratának napja: kérjük ne hagyja az utolsó pillanatokra a megújítást! A lejárati dátum változását nem befolyásolja, hogy Ön mikor fizeti be a megújításra szánt összeget, így inkább hamarabb fizesse be, mintsem elkésik!

Amennyiben nem fizeti be illetve nem kéri a domain megújítását, a regisztráció automatikusan lejár. Hamarabb a domaint törölni nem lehet, mint ahogyan kitolni sem lehet csak egész évvel a lejárat napját. Lejárat után egy-két nappal a domain felfüggesztésre kerül: innentől a hozzá tartozó DNS információk már nem élnek, tehát pl. nem lesz elérhető a domainhez tartozó weblap, nem fognak élni az e-mail címek. (Technikailag: megszűnik a DNS szerverek delegálása a root DNS szerverek felől.)
A lejárat után kb. négy héttel a domain végleg törlésre kerül, ez után regisztrálhatóvá válik ismét.

I. Árak:

A domain megújításának ára 5000Ft + ÁFA / év.


Díjak fizetése


A HunReg regisztrációs és egyéb díjainak fizetését a HunReg üzemeltetője, a Concept Online Kft. részére kell fizetni. Kizárólag banki átutalást illetve postai rózsaszín csekkes befizetést fogadunk el (a rózsaszín csekket is a bankszámlaszám címére kell kitölteni). Domain regisztráció esetén a domain regisztrációját csak az átutalás konfirmálása (pl. faxon, emailben) után indítjuk el!

Bankszámlaszámunk: Concept Online Kft., 11101909-12666906-35000008 (IEB)

Kérjük az átutaláson MINDENKÉPPEN tüntessék fel annak célját, különben nem tudjuk azonosítani! Legjobb a szolgáltatás megnevezése (pl. "regisztrációs díj", "domain megújítás") és a domain NEVÉT, valamint ha lehet, a nyomkövetési számát. (pl. "akarmi.com, 1234567")

A Concept Online regisztrációs díjat csak meghiúsult regisztráció esetén térít vissza. A részletekkel kapcsolatban kérjük olvassa el üzleti szabályzatunkat!
Copyright (C) 1999-2012 Concept OnLine